Αποτοξίνωση: μια απαραίτητη διαδικασία για τον οργανισμό

0 Comment

Οι τοξίνες είναι ουσίες οι οποίες μπορεί να βλάψουν τον οργανισμό. Τις ουσίες αυτές τις παράγει ο ίδιος ο οργανισμός, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, ή εισβάλουν στο σώμα από το μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε, την κακή διατροφή, το νερό που πίνουμε και πολλές φορές απορροφούνται από το δέρμα.

Η φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού

Η αποτοξίνωση είναι ή φυσική διαδικασία με την οποία ο οργανισμός αποβάλλει ουσίες που μπορεί να αποδειχθούν βλαβερές (τοξίνες). Πρόκειται για μία συνεχή διαδικασία η οποία διεξάγεται από διάφορα όργανα όπως:

Συκώτι: Τα ένζυμα διασπούν τις βλαβερές ουσίες, έτσι ώστε να διαπεράσουν τον οργανισμό μέσω των νεφρών, των πνευμόνων και των εντέρων.

Νεφρά: Τα νεφρά «φιλτράρουν» τις ουσίες που πρέπει να αποβληθούν.

Έντερο: Το λεπτό έντερο επεξεργάζεται τα θρεπτικά συστατικά και τις τοξίνες και ωθεί το υλικό που δεν μπορεί να απορροφηθεί στο παχύ έντερο.

Δέρμα: Το δέρμα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της αποτοξίνωσης, αποβάλλει τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα και της λιπαρότητας του δέρματος (σμήγμα).

Λεμφική Κυκλοφορία: Το σύστημα αυτό μεταφέρει τις ουσίες και τις τοξίνες που πρέπει να αποβληθούν στους λεμφαδένες, όπου επεξεργάζονται και παραδίδονται στο συκώτι.

Πνεύμονες: Οι πνεύμονες «φιλτράρουν» τα αποβλητέα αέρια που παράγει ο οργανισμός.

 

Ενισχύστε τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης

Ο οργανισμός μας έρχεται αντιμέτωπος με τις τοξίνες καθημερινά, και παρόλο που το σύστημα αποτοξίνωσής του είναι ικανό να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις ανάγκες, προβλήματα μπορεί να προκύψουν όταν περισσότερες τοξίνες εισέρχονται στον οργανισμό απ’ όσες αυτός μπορεί να χειριστεί. Η υπερφόρτωση του οργανισμού με τοξίνες έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση διάφορων συμπτωμάτων όπως προβλήματα στην πέψη, φούσκωμα, έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης, δερματικά προβλήματα, κυτταρίτιδα, ακόμα και αύξηση του σωματικού βάρους. Η εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων είναι ένδειξη ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται επιπλέον βοήθεια. Συμπληρώνοντας τη διατροφή με σημαντικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά μπορείτε να ενισχύσετε τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του οργανισμού. Πολύ σημαντικά συστατικά είναι τα εξής:

Αγκινάρα: Περιέχει σημαντικά φλαβονοειδή τα οποία διεγείρουν την παραγωγή χολής με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η πέψη.

L-Glutathione: Ουσία η οποία προσκολλάται στις τοξίνες και τις μετατρέπει σε μορφή που μπορούν να αποβληθούν.

Γκρέιπφρουτ: Αντιμικροβιακός παράγοντας ο οποίος εξουδετερώνει τα παράσιτα και βοηθά τον οργανισμό στην παραγωγή φιλικών βακτηρίων.

N-Acetyl Cysteine: Χρησιμοποιείται για την υγεία του συκωτιού, είναι συστατικό το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση των φλεγμονών και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού στις λοιμώξεις. Απαραίτητο συστατικό για τη σύνθεση της L-Glutathione στον οργανισμό.

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο