Τι να φάτε την ημέρα του Πάσχα!

0 Comment

  Λαχταριστή η ημέρα του Πάσχα γεμάτη με γεύσεις και ανοιξιάτικές μυρωδιές. Ωστόσο, την περίοδο του Πάσχα υπάρχουν δύο αντίθετες καταστάσεις, η νηστεία των 40 ημερών και οι γαστρονομική ποικιλία του γιορτινού τραπεζιού.

Αρχικά, να τονίσουμε για όσους νήστευαν, πως επειδή προέρχονται από μια περίοδο νηστείας που είχαν αποκλήσει μεγάλη μερίδα τροφίμων από τη διατροφή τους, αυτό δε σημαίνει πως , ό,τι δεν κατανάλωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, θα πρέπει να το καταναλώσουν την ημέρα του Πάσχα. Σίγουρα οι πειρασμοί είναι πολλοί, αλλά υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα, από εκεί και έπειτα, όπου μπορείτε να φάτε ότι λαχταράτε.

   Παν μέτρον άριστον λοιπόν! Κανείς δεν είπε να στερηθούμε τα εκλεκτά εδέσματα τα οποία να μας σερβίρονται την ημέρα του Πάσχα. Αλλά, η δοκιμή και η γεύση δεν συνάδει με την υπερκατανάλωση. Δοκιμάστε απ’ όλα ωστόσο περιοριστείτε σε μικρές και λίγες μπουκιές ώστε να τα χαρείτε όλα χωρίς τύψεις και ενοχές!

   Ας δούμε λοιπόν μερικές απλές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε τη φόρμα μας την ημέρα του Πάσχα, χωρίς να στερηθούμε παράλληλα φαγητό και ποτό.

Η καλή ημέρα, από το πρωί φαίνεται

   Το πρωινό της Κυριακής φτιάξτε ένα γεμάτο και πλούσιο γεύμα. Επιλέξτε ότι επιλέγετε συνήθως για το πρωϊνό σας και δώστε έμφαση σε απλές και όχι ιδιαίτερα λιπαρές γεύσεις όπως είναι τα τσουρέκια. Μέχρι την ώρα του κυρίως γεύματος, φάτε φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα και πίειτε άφθονα υγρά. Αυτό θα σας γεμίσει ενέργεια, αλλά θα σας κρατήσει και χορτάτους ώστε να μην ορμίσετε σε διάφορες λιχουδιές που θα υπάρχουν επάνω στο τραπέζι.

Οβελίας ο λαχταριστός

   Και να που θα έρθει και η ώρα του κυρίως γεύματος. Μην τρώτε όρθιοι και μην τσιμπολογάτε. Γεμίστε μία φορά το πιάτο σας με τις εξής αναλογίες, το μισό πιάτο με σαλάτα, το ένα τέταρτο του πιάτου με κρέας, τυροκομικά και αυγά και το υπόλοιπο ένα τέταρτο με γαρνιτούρες και ψωμί. Έτσι θα κρατήσετε την ποικιλία, εστιάζοντας στη σωστή ποσότητα.

Στην υγεία μας!

   Το αλκοόλ αποτελεί ένα πολύτιμο σύντροφο τις ημέρες των εορτών. Τα ποτήρια γεμίζουν το ένα μετά το άλλο και χωρίς να το καταλάβουμε οδηγούμαστε στην υπερκατανάλωση. Ένας απλός τρόπος είναι να αργήσετε να ξεκινήσετε να πίνετε. Βάλτε παγάκια στο κρασί σας, έτσι θα διατηρηθεί περισσότερο και θα το πίνετε και πιο αργά. Μην ξεχνάτε ενδιάμεσα να πίνετε άφθονο νερό.

Να θυμάστε! Για να μπορέσετε να ισορροπήσετε καλύτερα τα γεύματα και τις ποσότητες τις ημέρες γιορτών μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσετε την έκφραση ” Φάε το πρωί σα βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιππας και το βράδυ σα φτωχός.”

Καλή σας όρεξη λοιπόν και καλή διασκέδαση!

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο