6+1 Καθημερινές συνήθειες που εξασφαλίζουν υγεία, ενέργεια και ευεξία!

0 Comment

   Καθημερινά τρέχουμε να προλάβουμε να κάνουμε όλες τις δουλειές και υποχρεώσεις που έχουμε. Κάπου ανάμεσα, ίσως βρίσκουμε λίγο χρόνο για το εαυτό μας. Εάν και όλοι γνωρίζουμε τι χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιείς, λόγω φόρτου εργασίας, άγχους και ρουτίνας, συχνά παραλείπουμε κάποια απλά καθημερινά πράγματα που εξασφαλίζουν την υγεία μας και μας χαρίζουν ενέργεια.

Πρωινό

Πολλές φορές έχει συζητηθεί η αξία του πρωινού στη διατροφή μας και όχι άδικα. Το πρωινό θα λέγαμε πως έχει διττή δράση, αρχικά μας χαρίζει ενέργεια και όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία για να ξεκινήσουμε δυνατά την ημέρα μας, αλλά καλύπτει και όλα τα συστατικά που κατανάλωσε ο οργανισμός μας κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του.

Καθημερινή λήψη φρούτων και λαχανικών

Χρώματα και αρώματα είναι μάλλον το μυστικό της μακροζωίας. Καθημερινά θα πρέπει να καταναλώνονται τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών με γνώμονα την ποικιλία! Επιλέξτε μέσα στην ημέρα να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά με διαφορετικά χρώματα, σε επαρκείς ποσότητες. Τα διαφορετικά χρώματα εξασφαλίζουν διαφορετικά μικροστοιχεία, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά θωρακίζοντας έτσι τον οργανισμό.

Φυσική δραστηριότητα

Ένα υγιές σώμα, είναι ουσιαστικά ένα δυνατό και λειτουργικό σώμα. Η καθημερινή άσκηση τόσο η αερόβια όσο και η αναερόβια ενισχύουν το καρδιαγγειακό σύστημα, βελτιώνουν το αναπνευστικό ενώ δυναμώνουν το σώμα καθιστώντας το λειτουργικό απέναντι σε καθημερινές δραστηριότητες όπως είναι το κουβάλημα των ψώνιων του σούπερ μάρκετ ή ακόμη το να πάρετε αγκαλιά το παιδάκι σας χωρίς επιβάρυνση και κούραση.

Νερό

Και ναι, είναι όντως η πηγή της ζωής εάν απλά σκεφτείτε πως το σώμα μας αποτελείται κατά 75% από νερό. Αποτελεί κύριο στοιχείο του σώματος, το οποίο εξασφαλίζει όλες τις βιοχημικές αντιδράσεις καθώς και τη νεότητα του οργανισμού και του δέρματος. Καθημερινά πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 1,5-2lt νερού και υγρών γενικότερα ώστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι και δροσεροί!

Καλή σωματική υγιεινή

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά. Για να είμαστε υγιείς πρέπει να εξασφαλίζουμε ότι δε θα νοσήσουμε! Το καθημερινό και συχνό πλύσιμο των χεριών αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνουμε υγιείς και αλώβητοι στα εκατοντάδες μικρόβια που ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά. Οπότε, ποτέ μην αμελείτε ένα πλύσιμο το χεριών, πριν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από οποιαδήποτε ασχολία σας .

Επαρκής ύπνος

Τι πιο συνηθισμένο για να προλάβουμε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε, να κόβουμε από τον ύπνο και την ξεκούρασή μας. Και όμως, είναι πολύ λάθος! Το σώμα χρειάζεται κάποιες ώρες ξεκούρασης για να μπορέσει να επιτελέσει κάποιες βασικές λειτουργίες, να συνθέσει μόρια και να επανορθώσει βλάβες που συμβαίνουν καθημερινά. Εξασφαλίστε τουλάχιστον 7-8 ώρες ύπνου καθημερινά και θα δείτε πως θα σφύζετε από ενέργεια και ζωντάνια!

Φροντίδα και περιποίηση σώματος

Το κάθε τι για να παραμείνει όμορφο και υγιές χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση. Μπορεί να παρέχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία μέσω της διατροφής στο σώμα μας, επιπλέον όμως χρειαζόμαστε δραστηριότητες και συνήθειες οι οποίες χαλαρώνουν το σώμα και περιποιούνται το δέρμα, τονώνοντας την ψυχολογίας μας. Κλείστε ένα μασάζ, περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας με κρέμες και χαλαρώστε το σώμα σας από ένταση και άγχος, κάνοντας το να λάμπει από ζωντάνια.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο