50 και πιο υγιής από ποτέ

0 Comment

Πατήσατε τα 50; Ώρα για μια νέα αρχή! Τα χρόνια περνάνε και το σώμα χρειάζεται ενίσχυση και υποστήριξη ώστε να είναι δυνατό και υγιές.

 Oι αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μετά τα 50, λόγω αλλαγής των επιπέδων πολλών ορμονών, επηρεάζουν σημαντικά την υγεία του σώματος. Παθήσεις, κληρονομικότητα και οι κακές συνήθειες του παρελθόντος, μπορεί να επιβαρύνουν την ενέργεια και την υγεία του οργανισμού στα μετέπειτα χρόνια. Εάν θέλετε λοιπόν, να διατηρηθείτε νέοι και ακμαίοι, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε μερικά βασικά βήματα!

Μείνετε φυσικά δραστήριοι

   Παρόλο που πολλοί θεωρούν πως τα αθλήματα δεν είναι για τα ηλικιωμένα άτομα, αντ’ αυτού πολλές μελέτες έχουν δείξει πως τα άτομα που γυμνάζονται συστηματικά, είτε η γυμναστική περιλαμβάνει έντονες δραστηριότητες ή χαμηλής έντασης ασκήσεις, αποκομίζουν πολλά οφέλη τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

  • Tip: Εντάξτε στην καθημερινότητά σας το περπάτημα ή ξεκινήστε ένα άθλημα που σας αρέσει και δυναμώστε με αυτόν τον τρόπο την καρδιά σας, βελτιώστε την αναπνοή σας και θωρακίστε την υγεία των οστών σας.

Φάτε Μεσογειακά

   Ζούμε σε μια Μεσογειακή χώρα, γεγονός που μας διευκολύνει καθημερινά να έχουμε στο τραπέζι μας ποικιλία από τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Έχει αποδειχθεί πως η Μεσογειακή διατροφή συμβάλλει τόσο στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση μεταβολικών παθήσεων.

  • Tip: Περιορίστε το κόκκινο κρέας, αυξήστε την κατανάλωση ψαριού, φρούτων και λαχανικών. Έτσι θα δώσετε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία στον οργανισμός σας, τις κατάλληλες ποσότητες.

Κάνετε παρέα, κάνει καλό!

   Μπορεί καθημερινά να φαίνεται μικρό και ασήμαντο το να πάτε μια βόλτα με δυο φίλους, ωστόσο είναι πολύ μεγάλης σημασίας για το μυαλό και τη διάθεση. Έχει παρατηρηθεί πως στα άτομα άνω των 50 υπάρχει αυξημένη συχνότητα εμφάνισης κατάθλιψης και ατονίας.

  • Tip: Η επαφή με άλλα άτομα, η συζήτηση και η παρέα βοηθούν τον εγκέφαλο να μείνει σε εγρήγορση και να υπάρχει συναισθηματική σταθερότητα.

Ακονίστε το μυαλό σας!

   Ανάμεσα στις πιο συχνές καταστάσεις που εμφανίζονται μετά την ηλικία των 50 ετών είναι η αρχή της άνοιας και της εκφύλισης των εγκεφαλικών κυττάρων. Πολλές μελέτες έδειξαν τα άτομα που διατηρούνται εγκεφαλικά δραστήρια, καθυστερoύν έως και προλαμβάνουν την εμφάνιση γεροντικής άνοιας και Alzheimer.

  • Tip: Αποκτήστε μια δραστηριότητα, ξεκινήστε το διάβασμα ενός βιβλίου ή την ενασχόληση με κάτι που απαιτεί σκέψη και συγκέντρωση.
0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο