Σπιρουλίνα για αδυνάτισμα και όχι μόνο!

0 Comment

Τι είναι η σπιρουλίνα;

   Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό μπλέ φύκι που περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά με οφέλη για την υγεία, και για το λόγο αυτό θεωρείται υπερτροφή (superfood). Πιο συγκεκριμένα η σπιρουλίνα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής εύπεπτης πλήρους πρωτεΐνης, ωφέλιμων λιπαρών οξέων -όπως το GLA και το λινολενικό οξύ-, βιταμινών B και κυρίως Β12, C, E, β-καροτενίου, οργανικού σιδήρου, σεληνίου, χαλκού, μαγγανίου, ψευδαργύρου και χλωροφύλλης. Όλα τα συστατικά της σπιρουλίνας βρίσκονται σε 100% φυσικές μορφές, υψηλής βιοδιαθεσιμότητας και αφομοίωσης από τον οργανισμό.

   Δύο είναι τα βασικά είδη της σπιρουλίνας η Arthrospira platensis και η Arthrospira maxima. Επίσης στην Ελλάδα παράγεται και η γνωστή spirulina Νιγρίτας Σερρών που θεωρείται άριστης ποιότητας από πλευράς θρεπτικών συστατικών. Η ελληνική σπιρουλίνα χάρη στις ιδανικές συνθήκες γεωθερμίας και ήλιο διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα οφέλη του φυκιού.

   Η σπιρουλίνα έχει πολλές δράσεις με βασικότερη την ικανότητα τόνωσης του οργανισμού. Επίσης τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα αναδεικνύουν τη σπιρουλίνα σαν ένα φυσικό συμπλήρωμα που μπορεί να βοηθήσει το αδυνάτισμα και την απώλεια βάρους.

Πως μπορεί να βοηθήσει η σπιρουλίνα στο αδυνάτισμα;

  • Αποτοξίνωση

Η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε φυσική χλωροφύλλη, ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που δρα κατά των βλαπτικών ελευθέρων ριζών και βοηθά τη φυσική διαδικασία αποβολής των τοξινών από τον οργανισμό. Επίσης ρυθμίζει το ορμονικό σύστημα και την ισορροπία οξέων και βάσεων στο σώμα, ενώ έχει βρεθεί ότι δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα. Είναι ιδανικό συμπλήρωμα για την προετοιμασία του οργανισμού για μια δίαιτα αδυνατίσματος. Η μεθειονίνη που περιέχεται στη σπιρουλίνα βοηθά την αποτοξίνωση του ήπατος με φυσικό τρόπο.

  • Μείωση όρεξης

   Η σπιρουλίνα χάρη στο αμινοξύ φαινυλαλανίνη που περιέχει, εάν ληφθεί πριν ή και ανάμεσα στα γεύματα προκαλεί κορεσμό, μειώνει την όρεξη και βοηθά στη μείωση του τσιμπολογήματος. Με αυτό τον τρόπο ενισχύει την απώλεια βάρους και το αδυνάτισμα μέσω της μείωσης της κατανάλωσης θερμίδων. Επίσης μειώνει την επιθυμία για κατανάλωση γλυκών τροφίμων λόγω της πρωτεΐνης που περιέχει, ενώ παράλληλα δεν αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

  • Μεταβολισμός και καύσεις

   Τα θρεπτικά συστατικά της σπιρουλίνας και ιδιαίτερα οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το GLA και το λινολενικό οξύ ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και το αδυνάτισμα, και επιταχύνουν τις καύσεις του οργανισμού, και η δράση τους αυτή μεγιστοποιείται στα πλαίσια μιας δίαιτας χαμηλών θερμίδων.

   Επίσης τα αμινοξέα της σπιρουλίνας είναι υψηλής διατροφικής αξίας και βοηθούν τη διατήρηση της μυϊκής μάζας, πράγμα απαραίτητο για τη διατήρηση αντίστοιχα των καύσεων του οργανισμού. Ένα από τα βασικά οφέλη της λήψης σπιρουλίνας είναι ότι βοηθά τη διατήρηση του αποτελέσματος της απώλειας βάρους.

  • Τόνωση και ενέργεια

   Η υψηλή περιεκτικότητα της σπιρουλίνας σε βιταμίνη Β12 και σίδηρο τονώνει και προσφέρει ενέργεια και ευεξία στο σώμα. Αυξάνει την οξυγόνωση του οργανισμού και ταυτόχρονα προσφέρει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης αυξάνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από το σώμα.

   Είναι ιδανικό συμπλήρωμα για τα άτομα που ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων, καθώς συμπληρώνει και προλαμβάνει τυχόν διατροφικές ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά και ταυτόχρονα δίνει ενέργεια και καταπολεμά τη κόπωση και την ατονία, που είναι συχνή στα άτομα που κάνουν δίαιτα.

Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν από τη σπιρουλίνα:

  • Άτομα που έχουν αυξημένες απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια όπως οι αθλητές, κ.τ.λ.
  • Άτομα που η διατροφή τους δεν περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες
  • Άτομα σε περιόδους έντονης κούρασης ή αυξημένων αναγκών σε ενέργεια
  • Άτομα μου ακολουθούν δίαιτα χαμηλών θερμίδων.
  • Χορτοφάγοι
  • Άτομα που θέλουν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή και να καλύψουν τις ανάγκες τους σε θρεπτικά συστατικά.

Δοσολογία

Σύμφωνα με τις οδηγίες των παρασκευαστών σπιρουλίνας, συνίσταται λήψη 2.000-3.000 mg ημερησίως διαιρεμένη σε 3 δόσεις, για 3-4 μήνες. Η σπιρουλίνα διατίθεται σε μορφή σκόνης, νιφάδων, ταμπλετών, ή καψουλών.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να βρείτε μια πλήρη γκάμα με προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής με σπιρουλίνα.

Παρενέργειες

Να μην λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Να αποφεύγεται η λήψη σπιρουλίνας από άτομα με προβλήματα θυροειδούς. Κατάλληλη για παιδιά άνω των 6 ετών. 

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο