Απώλεια βάρους με…φυσικό τρόπο!

0 Comment

   To αδυνάτισμα φαντάζει για τους περισσότερους μια δύσκολη και κουραστική διαδικασία. Με την αύξηση του βάρους υπάρχει μια μείωση του βασικού μεταβολισμού με αποτέλεσμα να μειώνεται η ενέργεια του καταναλώνει ο οργανισμός για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες. Παρόλο που ο βασικός μεταβολισμός σε μεγάλο βαθμό καθορίζεται γονιδιακά και από τον τρόπο ζωής, υπάρχουν ορισμένες φυσικές ουσίες οι οποίες μπορούν να τον αυξήσουν παροδικά κυρίως μέσω της θερμογένεσης.

 Η θερμογένεση είναι μια διαδικασία που συμμετέχει κατά 10% στο σύνολο των ενεργειακών δαπανών ημερησίως. Ουσιαστικά είναι η ενέργεια που καταναλώνει το σώμα για να μεταβολίσει τις τροφές και η οποία αποβάλλεται με τη μορφή θερμότητας στο περιβάλλον. Aνάμεσα στις φυσικές ενώσεις που μπορούν και επιδρούν στο μεταβολισμό είναι ο πράσινος καφές, το πράσινο τσάι, το μαύρο πιπέρι καθώς και η καψαϊκίνη, η οποία ανευρίσκεται κυρίως στις κόκκινες πιπεριές.

Πράσινο τσάι

 Η κύρια δραστική ουσία του πράσινου τσαγιού είναι οι κατεχίνες, οι οποίες ανήκουν στην οικογένεια των φλαβονοειδών. Έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και οφελούν σε πολλά επίπεδα την υγεία του οργανισμού. Ανάμεσα στις επωφελείς τους δράσεις είναι και η απώλεια σωματικού βάρους. Από μελέτες έχει φανεί ότι οι κατεχίνες αυξάνουν τη θερμογένεση καθώς και τη δράση της παγκρεατικής λιπάσης, η οποία συμμετέχει στο μεταβολισμό των λιπών. Η λήψη κατεχινών διεγείρει το μεταβολισμό του λίπους ενώ φαίνεται πως κυρίως επιδρά στην κατανομή του λίπους στο σώμα, μειώνοντας το σπλαχνικό λίπος (περιοχή κοιλιάς). Η θερμογενετική δράση του πράσινου τσαγιού πιθανότατα οφείλεται στη συνεργιστική δράση της καφεΐνης και των κατεχινών ενώ παρουσιάζει και έντονη διουρητική δράση.

Πράσινος καφές

 Η δραστική ένωση του καφέ, στην οποία αποδίδεται η ιδιότητα του να βοηθά στην απώλεια βάρους, είναι το χλωρογενικό οξύ. Το χλωρογενικό οξύ (GCA) ανευρίσκεται σε μη καβουρδισμένους κόκκους καφέ και χαρακτηρίζεται από υψηλή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Από μελέτες έχει φανεί πως η καφεΐνη επιδρά στο μεταβολισμό του λίπους και των σακχάρων ενώ σε συνδυασμό με αντιοξειδωτικές ενώσεις αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού. Η λήψη πράσινου καφέ, επιπλέον αυξάνει τη διούρηση με αποτέλεσμα να βοηθά στη μείωση της κατακράτησης υγρών και στη μείωση του πρηξίματος.

Καψαΐκίνη

 Η καψαϊκίνη είναι μια φυσική ένωση η οποία ανευρίσκεται στις κόκκινες πιπεριές και προσδίδει μια χαρακτηριστική πικάντική/καυτερή γεύση. Οι καυτερές ουσίες έχει παρατηρηθεί ότι επιδρούν παροδικά στο βασικό μεταβολισμό αυξάνοντας τον έως και 25% μετά τη λήψη τους, ενώ προκαλούν και μια σειρά συμπτωμάτων όπως ιδρώτα και αύξηση της θερμοκρασίας. Η επίδραση αυτή είναι δοσοεξαρτώμενη, ωστόσο μετά από συστηματική λήψη φαίνεται πως το σώμα συνηθίζει στη δράση των καυτερών ουσιών και δε αυξάνει περαιτέρω το βασικό μεταβολισμό. Επιπρόσθετο όφελος είναι η μείωση της όρεξης για φαγητό και η ταχύτερη αίσθηση κορεσμού που προκαλεί η λήψη καψαϊκίνης, συμβάλλοντας έμμεσα στην απώλεια βάρους.

Μαύρο πιπέρι

 Το μαύρο πιπέρι περιέχει τη δραστική ουσία πιπερίνη. Ορισμένες μελέτες έδειξαν ότι η πιπερίνη αναστέλλει τη δημιουργία νέων ώριμων λιποκυττάρων, κινητοποιώντας τα ήδη υπάρχοντα λιποκύτταρα όταν συνδυάζεται με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Επιπλέον, της επίδρασής του μαύρου πιπεριού στο σωματικό βάρος, η πιπερίνη έχει φανεί ότι έχει και πολύ καλή αντιοξειδωτική δράση.

 Το διατροφικό συμπλήρωμα PesoBalance της Specchiasol περιέχει όλα τα παραπάνω συστατικά αποτελώντας μια προηγμένη φόρμουλα απώλειας βάρους. Ο συνδυασμός των παραπάνω συστατικών ονομάζεται Green4Fitκαι προάγει την μείωση του λίπους και του βάρους μέσω τη θερμογενετικής δράσης των συστατικών του φυτοστοιχείων. Αποκτήστε το τώρα για ένα εύκολο και γρήγορο αδυνάτισμα!

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο