Ψωρίαση: Πώς να την αντιμετωπίσετε φυσικά!

0 Comment

Η ψωρίαση είναι ένα δερματολογικό πρόβλημα που προσβάλλει κατά βάση τη λευκή φυλή. Στην ψωρίαση, η ταχύτητα ανάπτυξης των δερματικών κυττάρων σε ορισμένες περιοχές είναι εφτά φορές μεγαλύτερη του φυσιολογικού. Το σώμα δεν προλαβαίνει να αποβάλει αυτά τα κύτταρα και έτσι αθροιζόμενα δημιουργούν φολίδες (λέπια) και έλκη.

Τα σημεία που προσβάλλονται είναι συνήθως το τριχωτό της κεφαλής, οι αγκώνες, τα γόνατα, το στήθος. Το τι ακριβώς διεγείρει αυτή τη διαδικασία είναι άγνωστο. Μερικές φορές είναι υπάρχει κληρονομική προδιάθεση. Η νόσος ωστόσο δεν είναι μεταδοτική.

Γνωρίζουμε πως τα περισσότερα δερματικά προβλήματα οφείλονται σε εσωτερικά αίτια και δυσαρμονίες. Έτσι, καλό είναι πρωταρχικά να ψάξουμε αυτές τις δυσαρμονίες στο οικογενειακό περιβάλλον, την εργασία, την κοινωνική ζωή.

Προτάσεις για φυσική αντιμετώπιση της ψωρίασης

1. Αλλαγή στον τρόπο ζωής, στη νοοτροπία, τη διαχείριση του άγχους και των εντάσεων.

2. Σχετικά με τη διατροφή, είναι καλό να αφαιρεθούν ή να περιοριστούν κατά πολύ το αλάτι, η ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά, καθώς και η λήψη κρέατος.

3. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η αποτοξίνωση. Ο καθαρισμός του ήπατος και των νεφρών είναι ουσιαστικής σημασίας. Βότανα όπως το ταραξάκο, το γάλιο, το γαϊδουράγκαθο, η σαρσαπαρίλα βοηθάνε αυτό το σκοπό.

4. Τα καλά λιπαρά Ω3, το λινέλαιο και το λάδι νυχτολούλουδου μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

5. Αιθέρια έλαια. Χρήση 30 ml ελαίου (καλέντουλα, jojoba, wheat germ oil) και μιας σταγόνας αιθέριου ελαίου German Chamomile για επάλειψη των ελκών μετά το μπάνιο.

6. Η βιταμίνη Α, το Βήτα καροτένιο, η βιοταμίνη Ε, καθώς και το σύμπλεγμα βιταμινών Β μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

7. Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για την καλή υγεία του δέρματος.

8. Ηλιοθεραπεία

9. Ανθοϊάματα

10. Κατανάλωση χυμού λεμονιού

11. Ενασχόληση με δραστηριότητες που δίνουν γαλήνη, ευεξία, ευχαρίστηση, όπως ο χορός, το κολύμπι, το τραγούδι, τα σπορ κοντά στη φύση.

 

Βρείτε στο Vita4you μεγάλη ποικιλία προϊόντων για ψωρίαση!

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο