Ακμή: Αντιμετωπίστε την φυσικά!

0 Comment

acne2

Η ακμή κατά βάση αποτελεί πρόβλημα της εφηβείας, ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Τις περισσότερες φορές οφείλεται σε ορμονική έκρηξη που συμβαίνει σε αυτή την περίοδο. Σημαντικό ρόλο παίζει το πόσο τοξινωμένος διατροφικά είναι ο οργανισμός.

Σαν πρώτες βοήθειες μπορείτε να στραφείτε σε:

1.    Αποτιξίνωση ήπατος- λέμφου

Προϊόντα λεμφικής και ηπατικής αποτοξίνωσης είναι αυτά που περιέχουν:

  • Γάλιο –Galium aparine
  • Σκροφουλάρια – Scrophularia nodosa
  • Ταραξάκο –Taraxacum officinale
  • Αγκινάρα – Cynara scolymus
  • Φυτολάκα – Phytolacca decandra
  • Γαϊδουράγκαθο – Cardus mariannus

2.    Περιορισμός λιπών και ραφιναρισμένων τροφίμων (ζάχαρη, αλάτι, λευκό αλεύρι κτλ.)

3.    Λήψη φυσικών χυμών, φρούτων και λαχανικών.

4.    Αποφυγή αντιβιοτικών και στεροειδών διότι διαταράσσουν την ισορροπία των φιλικών βακτηρίων στο εντέρου και το δέρμα, καθώς  και των ορμονών.

5.    Λήψη βιταμινών A,C και E, ψευδαργύρου (zink) και πυριτίου (silica).

6.    Τοπικά η χρησιμοποίηση lotion με καλέντουλα (ΤΜ), στελλάρια (ΤΜ), αμαμελίδα (ΤΜ) και tea tree ή αλλιώς τεϊόδεντρο (Ε.Ο).

7.    Σε περίπτωση ψυχολογικών προβλημάτων μπορείτε να δείτε βελτίωση με ανθοϊάματα (π.χ. Dr. Bach), καθώς επίσης και με μαγνήσιο και υδροξυτρυπτοφάνη.

8.    Σωματική άσκηση, χορός

Γενικά, τα άτομα με ακμή θα πρέπει να προσέχουν πολύ την υγεινή τους και να μην ακουμπάνε το πρόσωπο με χέρια που δεν είναι καθαρά. Σε περίπτωση μακριών μαλλιών, καλύτερα αυτά να είναι πιασμένα πίσω, ώστε να μην μεταφέρονται μικρόβια στο πρόσωπο και να μπορεί αυτό να αναπνέει καλύτερα. Το καλό πλύσιμο του προσώπου είναι απαραίτητο, ώστε να μην προκαλούνται επιπλέον φλεγμονές από μικρόβια.

Ένας παράγοντας κλειδί είναι η διατροφή. Η εφηβεία χαρακτηρίζεται από προτιμήσεις σε ανθυγιεινές τροφές, όμως κάτι τέτοιο έχει άμεσο αντίκτυπο στο δέρμα. Η κατανάλωση φρέσκων λαχανικών και φρούτων και η μείωση των γαλακτοκομικών (ειδικά όσων προέρχονται από αγελάδα) και των λιπαρών μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην επίλυση του προβλήματος.

Στο Vita4you θα βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων για ακμή!

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο