Το λάδι Monoi είναι ένα εξαιρετικό αρωματικό έλαιο που παράγεται στην Γαλλική Πολυνησία και έχει πιστοποιημένη ονομασία προέλευσης Π.Ο.Π.

  Αποτελεί μίγμα διάλυσης φρέσκων λουλουδιών γαρδένιας σε λάδι καρύδας. Το λεπτό άρωμα του Monoi οφείλεται στα άνθη γαρδένιας, τα οποία συλλέγονται νύχτα γιατί τότε αναδύεται το άρωμα τους εντονότερα. Το λάδι καρύδας προέρχεται από τον πυρήνα του καρπού. Είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα ω3-6-9  και λινολεϊκό οξύ, γεγονός που του προσδίδει εξαιρετικές καλλυντικές ιδιότητες.

  Είναι άριστο ενυδατικό προϊόν προσώπου και σώματος. Ενυδατώνει σε βάθος και η συνεχής χρήση του αποκαθιστά την υδρολιπιδική ισορροπία, ενώ παράλληλα χαρίζει υγεία και λάμψη στην επιδερμίδα. Χάρη στα ω3-6-9 λιπαρά που περιέχει χρησιμοποιείται και ως αντιφλεγμονώδες σε τοπικές φλεγμονές και ερεθισμούς του δέρματος.

  Χάρη σ’ αυτές τις ιδιότητες του μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που υποφέρουν από ξηροδερμία και κνησμό καθώς και από ηλικιωμένους με προβλήματα γεροντικού κνησμού.

  Το λάδι Monoi είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τους καλοκαιρινούς μήνες για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά. Δεν αποτελεί υποκατάστατο των αντηλιακών αλλά χρησιμοποιείται πριν την ηλιοθεραπεία διότι αποτρέπει την αφυδάτωση του δέρματος και των μαλλιών που προξενεί ο  ήλιος και το αλάτι του θαλασσινού νερού. Ακόμη επιταχύνει και παρατείνει το μαύρισμα.

  Καλό είναι να το χρησιμοποιούμε και στο καθημερινό μας ντους. Τρίβουμε το σώμα μας με ένα σκληρό σφουγγάρι αρχίζοντας από τα πέλματα και καταλήγοντας στην περιοχή της καρδιάς, για να τονώσουμε την μικροκυκλοφορία και το λεμφικό σύστημα. Κατόπιν, απλώνουμε σε όλο το σώμα το λάδι Monoi και κάνουμε το ντους. Mε αυτόν τον τρόπο δεν διαταράσσεται η υδρολιπιδική ισορροπία του σώματος, ενώ παραμένουμε ενυδατωμένοι και προστατευμένοι από το χλώριο του νερού έχοντας μια αίσθηση ευεξίας.

  Στην περιποίηση των μαλλιών ως μάσκα, το λάδι Monoi μόνο του ή με προσθήκη δαφνέλαιου, ενυδατώνει και δίνει λάμψη στα άτονα και αφυδατωμένα μαλλιά. Μάλιστα, λέγεται πως τα στιλπνά μαλλιά των γυναικών της Γαλλικής Πολυνησίας είναι αποτέλεσμα της καθημερινής χρήση του έλαιου Monoi.
Το λάδι Monoi παγώνει σε θερμοκρασία μικρότερη των 24οC λόγω του ελαίου καρύδας που περιέχει. Λίγα λεπτά, ωστόσο, σε ζεστό νερό επαναφέρουν την ρευστότητα του.

  Το γνήσιο έλαιο Monoi de Tahiti® φέρουν το λογότυπο γνησιότητας:

  • MONOI DE TAHITI APPLELLATION D’ORIGINE

και την εικόνα του άνθους TIARE.