Τα φασόλια μπορούν να μας αδυνατίσουν!

0 Comment

  Εδώ και αρκετά χρόνια, συγκεκριμένα από τη δεκαετία του 1990, η έρευνα για την απώλεια βάρους έχει στραφεί στην ανακάλυψη ουσιών που θα μπορούσαν να περιορίσουν την απορρόφηση των υδατανθράκων. Έτσι, οι ερευνητές οδηγήθηκαν και πειραματίστηκαν πάνω στην ουσία Phaseolamine!

  Η ουσία αυτή, που πήρε το όνομα Phase 2, είναι ένας πρωτεϊνικός αναστολέας του πεπτικού ενζύμου της alpha-amylase και λαμβάνεται από το υδατικό εκχύλισμα των λευκών φασολιών (Phaseolus vulgaris).

  Η alpha-amylase είναι το ένζυμο που συμβάλλει στην πέψη των σύνθετων υδατανθράκων. Όταν η δράση της αναστέλλεται έχουμε καθυστέρηση της πέψης των σύνθετων υδατανθράκων και ο οργανισμός αποβάλλει μέρος αυτών πριν μετατραπούν σε γλυκόζη και κατόπιν σε λίπος.

  Έτσι, η ουσία Phase 2 μπορεί να ληφθεί και ως συμπλήρωμα που μειώνει τον γλυκαιμικό δείκτη των σύνθετων υδατανθράκων. Θεωρείται ουσία ασφαλής και κατά την χρήση της δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες. Σε πειράματα θεραπείας δώδεκα εβδομάδων, οι συμμετέχοντες παρατήρησαν πως εκτός από την απώλεια βάρους διαπιστώθηκε και μείωση της τιμής των τριγλυκεριδίων.

  Είναι καλό η αγωγή να διαρκεί για τουλάχιστον 3 μήνες και η προτεινόμενη δοσολογία είναι 1500mg Phase 2 δυο φορές την ημέρα με τα κυρίως γεύματα.

  Σχετικό συμπλήρωμα διατροφής είναι το Carboslim της Health Aid!

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο