Ορθομοριακή Διατροφή

0 Comment

   Ο Linus Pauling, 2 φορές νομπελίστας και πατέρας της σύγχρονης βιοχημείας και γενετικής διατύπωσε πως η ασθένεια δεν προκαλείται από ιούς και βακτήρια, αλλά από την έλλειψη θρεπτικών στοιχείων σε κυτταρικό επίπεδο. Τα στοιχεία αυτά, τα οποία ονόμασε ορθά μόρια είναι βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ωμέγα λιπαρά οξέα, πολυφαινόλες και άλλα φυτοχημικά στοιχεία του φυτικού βασιλείου που είναι απαραίτητα για την κυτταρική θρέψη και τις κυτταρικές λειτουργίες. Τα ονόμασε ορθά μόρια και χρησιμοποίησε τον όρο ορθομοριακά για να τα περιγράψει.

  Ο Pauling συνδέει την ασθένεια με την έλλειψη κάποιων ορθομοριακών στοιχείων, όπως την γρίπη και τις ιώσεις με την έλλειψη βιταμίνης C, την δρεπανοκυτταρική αναιμία με έλλειψη μαγγανίου (Mn) κ.ά. Έτσι ίδρυσε την Ορθομοριακή Ιατρική, όπου η θεραπεία επέρχεται με την χορήγηση σε μεγα-δόσεις ορθομοριακών στοιχείων που αναπληρώνουν τις οργανικές ελλείψεις. Κατάφερε να θεραπεύσει με τον τρόπο αυτό ασθένειες που η συμβατική ιατρική θεωρούσε ανίατες, όπως αυτοάνοσα και ασθένειες του κολλαγόνου.

  Ο Abram Hoffer από την άλλη, ιδρυτής της ορθομοριακής ψυχιατρικής κατάφερε χορηγώντας μεγαδόσεις ψευδαργύρου να θεραπεύσει πολλούς ασθενείς του που έπασχαν από σχιζοφρένεια.

  Η ορθομοριακή διατροφή καθορίζει την ποιότητα της ζωής, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία των κυττάρων και κατά συνέπεια των ορμονών, των νευροδιαβιβαστών και των βιοχημικών μορίων. Επίσης μέσω άυλων διεργασιών επηρεάζει τον ψυχισμό μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο.

  Πολλοί θεωρούν ότι τρώγοντας φρούτα και λαχανικά διατηρούν την υγεία τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι ένα συμβατικό πορτοκάλι, μήλο ή μπανάνα έχει υποστεί τοξική επεξεργασία, είναι γεμάτο εντομοκτόνα και λιπάσματα και έχει επικαλυφθεί με αντιβιοτικά και κερί για να είναι γυαλιστερό και προκλητικό στο ράφι των super market.

  Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ακόμη κι αν διατρεφόμαστε με τρόφιμα-λαχανικά, φρούτα- βιολογικών καλλιεργειών πάλι δεν λαμβάνουμε όλα τα ορθά μόρια, όλα τα θρεπτικά στοιχεία στην ποσότητα που απαιτείται, γιατί η εντατική γεωργία έχει εξαντλήσει το υπέδαφος σε ζωτικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

  Η ορθομοριακή διατροφή μας προσφέρει τα ορθά μόρια στη σωστή δόση που χρειάζεται ο οργανισμός μας για τη θρέψη, αποτοξίνωση και ανανέωση των κυττάρων τους και βασίζεται σε 5 θεμέλια:

1. Μείωση και έλεγχος των φλεγμονών.
2. Ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος.
3. Επιστημονική αποτοξίνωση – Αλκαλοποίηση (pH) – Αντιοξείδωση.
4. Διάγνωση και αναπλήρωση των ορθομοριακών ελλείψεων.
5. Ορθομοριακός έλεγχος του βιοχημικού stress.

Για την εφαρμογή της Ορθομοριακής Διατροφής υπάρχουν 3 άξονες:

1. Νοοτροπία

  Οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας μετατρέπονται σε νευροπεπτίδια, τα οποία ρυθμίζουν τις κυτταρικές λειτουργίες. Είναι προφανές ότι οι θετικές σκέψεις συμβάλλουν στην ανανέωση και καλή λειτουργία των κυττάρων μας.

2. Διατροφή Ορθομοριακή

Είναι καλό να γνωρίζουμε τι τρώμε, πότε και πώς το τρώμε:

 • Τρώμε τροφές βιοαναγεννητικές
 • Πίνουμε ορθομοριακό νερό
 • Μασάμε καλά την τροφή, διότι η πέψη ξεκινά από το στόμα.
 • Τρώμε ένα καλό πρωινό, ένα μέτριο γεύμα και ένα ελαφρύ βραδινό.
 • Δεν τρώμε αργά το βράδυ, γιατί τα ένζυμα παύουν να είναι λειτουργικά και οι πεπτικές λειτουργίες επιβραδύνονται.

3. Τρόπος ζωής

Σαν τρόπο ζωής εννοούμε όλες τις δραστηριότητες που προάγουν τη υγεία μας:

 • Καλός ύπνος
 • Άσκηση
 • Διακοπή καπνίσματος
 • Εκδρομές, γιατί η επαφή με τη φύση μας δίνει ενέργεια και μας αναζωογονεί.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η ορθομοριακή διατροφή είναι κάτι πολύ πιο ουσιαστικό˙ είναι μια ολιστική προσέγγιση της υγείας μας μέσα από τον νου, την ψυχή και το σώμα και προϋπόθεση για την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας των οργάνων.
Υπάρχουν ιατροί ορθομοριακοί σύμβουλοι που εκπαιδεύουν το άτομο στην αυτοθεραπεία, κινητοποιώντας τις δυνάμεις αυτοΐασης του οργανισμού. Εφαρμόζουν ειδικά ορθομοριακά πρωτόκολλα, όπου η θεραπεία προσαρμόζεται στους βιορυθμούς του κάθε οργανισμού.

Συνήθως τα πρωτόκολλα διαρκούν 3 μήνες και περιλαμβάνουν ένα αποτοξινωτικό πρόγραμμα και μια ολοκληρωμένη πρόληψη. Είναι καλό η αποτοξίνωση να εφαρμόζεται δυο φορές το χρόνο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια συμπτώματα από ορθομοριακές ελλείψεις:

 • Βιταμίνη Α: Ακμή, Στοματικά έλκη
 • Βιταμίνη D: Δυσκαμψία αρθρώσεων, κράμπες
 • Βιταμίνη Ε: Φλεβίτιδα, Στειρότητα
 • Βιταμίνη C: Συχνές λοιμώξεις, ρινορραγίες
 • Βιταμίνη Β1: Αδυναμία συγκέντρωσης, δυσκοιλιότητα
 • Βιταμίνη Β2: Ξηρά χείλη, έκζεμα
 • Βιταμίνη Β6: Κράμπες, κατάθλιψη
 • Φολικό οξύ: Πρόωρο γκριζάρισμα μαλλιών
 • Λιπαρά οξέα Ω3-Ω6: Αδύναμη μνήμη, προεμμηνορυσιακό σύνδρομο
 • Μαγνήσιο: Μυϊκοί σπασμοί, Αϋπνία
 • Ψευδάργυρος: Υπογονιμότητα, Ακμή, Ανορεξία
 • Χρώμιο: Εθισμός στις γλυκές τροφές

Ορθομοριακά Προϊόντα

  Πρόκειται για μια σειρά προϊόντων υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας, σχεδιασμένη από ορθομοριακούς θεραπευτές. Έχουν υψηλή βιοδιαθεσιμότητα και είναι σχεδιασμένα ώστε η παρουσία δυο ή περισσότερων στοιχείων στο ίδιο προϊόν να επιτυγχάνει δυναμική συνέργεια και καλύτερα αποτελέσματα.

  Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται είναι μη γενετικώς τροποποιημένα, κατάλληλα για χορτοφάγους και υποαλλεργικά. Προσφέρονται σε ποικιλία μορφών: σκόνες, ταμπλέτες, κάψουλες, υγρά, έλαια. Τα λιπαρά οξέα είναι απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα και διοξίνες.

  Όπως φαίνεται η ορθομοριακή διατροφή δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Είναι επιστημονική και αποτελεί την ολοκληρωμένη θεραπευτική του αιώνα μας.

Δείτε σχετικά προϊόντα εδώ.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο