Ουλές και Σημάδια: Πώς να τα αντιμετωπίσετε!

0 Comment

  scars

Οι ουλές είναι δυσμορφίες του δέρματος που οφείλονται σε τραυματισμό αυτού. Στην πραγματικότητα είναι ίνες κολλαγόνου που αναπτύσσονται σε μια διαδικασία επούλωσης μετά από τραυματισμό. Διακρίνονται σε υπερτροφικές ουλές και σε χηλοειδή.

Υπερτροφικές ουλές

  Είναι αυτές που γίνονται από τον τραυματισμό του δέρματος και μένουν μέσα στα όρια της βλάβης. Είναι κόκκινες και με τη χρήση προϊόντων τοπικής δράσης μπορούν να μειωθούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Χηλοειδή

  Είναι υπερτροφικές ουλές που μεγαλώνουν και εξαπλώνονται σε περιοχές γύρω από τον τραυματισμό. Έχουν χρώμα ροζ ή μωβ και δεν υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί δε να έχουν ψυχολογικές προεκτάσεις.

  Τα αίτια ποικίλουν και μπορεί να είναι κάποιο έγκαυμα, τομές, γρατζουνιές, piercing, ακμή ακόμα και ανεμοβλογιά.

  Πολλά άτομα έχουν κληρονομική προδιάθεση στην εμφάνιση χηλοειδών. Είναι πιο συχνή η εμφάνισή τους σε νεαρά άτομα 10 έως 30 ετών και σε όσους έχουν σκουρόχρωμη επιδερμίδα, χωρίς όμως να αποκλείονται άλλες ομάδες.

  Συχνά ουλές και χηλοειδή δημιουργούν πόνο, κνησμό και αίσθημα τραβήγματος, όταν είναι σε άρθρωση.

Προϊόντα που μπορεί να βοηθήσουν είναι:

  • Φύλλα σιλικόνης
  • Βιταμίνη Ε, η οποία προσδίδει ελαστικότητα
  • Βιταμίνη Α, που βοηθάει στην ανάπλαση
  • Αλλαντοΐνη, η οποία έχει κερατολυτικές, μαλακτικές και επουλωτικές ιδιότητες.
  • Παλμιτικό οξύ
  • Hyoscyamus oil
  • Symphytum officinalis, το οποίο είναι πλούσιο σε αλλαντοΐνη.

 

  Συνήθως αντενδείκνυται η χρήση τους σε ανοιχτά τραύματα. Είναι χρήσιμο να αναφέρουμε πως σε δύσκολες καταστάσεις μπορεί να εφαρμοστεί σε πιστοποιημένα ιατρεία θεραπεία με Laser, στεροειδή και κρυοχειρουργική.

  Τα πιο γνωστά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και μπορούν να σας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ουλών μπορείτε να τα βρείτε εδώ!

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο