Ευρυαγγείες: Πώς να τις αντιμετωπίσετε

0 Comment

   Οι ευρυαγγείες είναι ένα συχνό πρόβλημα που εμφανίζεται κυρίως στο γυναικείο φύλο. Ειδικά στις χώρες του Δυτικού κόσμου το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που υπολογίζεται ότι σχεδόν 1 στις 2 γυναίκες σε Αμερική και Ευρώπη εμφανίζει κάποια στιγμή στη ζωή της ευρυαγγείες. Είναι όμως μόνο αισθητικό το πρόβλημα ή έχει και παθολογικές διαστάσεις;

Ευρυαγγείες: τι είναι;

  Οι ευρυαγγείες είναι στην ουσία αγγεία που έχουν υποστεί κάποια βλάβη. Τα αίμα ρέει αντίθετα από το φυσιολογικό και σε μεγάλο όγκο, με συνέπεια τη διάτασή τους. Η παρουσία τους αποτελεί ένδειξη φλεβικής ανεπάρκειας πρώτου βαθμού, δηλαδή η κυκλοφορία του αίματος στις φλέβες είναι διαταραγμένη έστω και σε μικρό βαθμό.

  Οι ευρυαγγείες συνήθως συναντώνται στο πρόσωπο ή στα κάτω άκρα. Το χρώμα τους είναι είτε κόκκινο είτε μπλε – πρόκειται για δυο διαφορετικά είδη, γι’ αυτό και θέλει προσοχή η αντιμετώπισή τους. Τις συναντάμε επιφανειακά στο δέρμα, αλλά μπορούν να εντοπιστούν και πιο βαθιά έχοντας μεγαλύτερη διάμετρο.

Ευρυαγγείες στα πόδια

  Οι ευρυαγγείες στα πόδια ταλαιπωρούν πολλούς σήμερα και είναι ιδιαίτερα έντονες γύρω από τους αστραγάλους. Η αιτία της εμφάνισής τους είναι κυρίως η ύπαρξη κιρσών και φλεβικής υπέρτασης. Εκτός όμως από αισθητικό πρόβλημα, κυρίως κάτι τέτοιο φανερώνει σημαντική διαταραχή στο κυκλοφορικό σύστημα.

Ευρυαγγείες στο πρόσωπο

  Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο είναι ένα συχνό φαινόμενο που κάνει πολύ κόσμο να δυσανασχετεί. Έχουν χρώμα κόκκινο, μωβ ή μπλε και οι λόγοι της εμφάνισής τους είναι διαφορετικοί από εκείνων στα πόδια:

  • Έκθεση στον ήλιο. Η ηλιακή ακτινοβολία  μπορεί να αποτελέσει αιτία εμφάνισής τους ειδικά σε ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Πιο συγκεκριμένα, η UV ακτινοβολία μπορεί να διασπάσει το κολλαγόνο που αποτελεί βασικό συστατικό των αγγειακών τοιχωμάτων. Το αποτέλεσμα είναι τα αγγεία να λεπταίνουν και να διακλαδίζονται δημιουργώντας τις ευρυαγγείες.
  • Αποτρίχωση. Αποτελεί συχνό πρόβλημα σε γυναίκες που κάνουν αποτρίχωση με κερί ή τσιμπιδάκι, καθώς τραυματίζονται οι ιστοί και τα αγγεία υποδερμικά.
  • Ροδόχρους νόσος. Πρόκειται για ένα δερματολογικό πρόβλημα όπου συχνά παρατηρούνται κοκκινίλες, φλεγμονές, ακμή και ιδιαίτερη ευαισθησία γενικότερα. Κάποιες φορές λοιπόν, παρατηρούνται και ευρυαγγείες κυρίως γύρω από τη μύτη.
  • Ορμόνες. Η βασική αιτία είναι η αύξηση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης που οδηγούν σε φλεβόσταση και διάταση των φλεβών. Συχνά εμφανίζονται ευρυαγγείες κατά την εγκυμοσύνη- στον 5ο ή 6ο μήνα, οι οποίες όμως υποχωρούν μετά την κύηση. Ακόμη, εάν το άτομο χρησιμοποιεί αντισυλληπτικά, κορτιζόνη ή άλλα στεροειδή είναι πολύ πιθανό να διαταραχθούν οι ορμόνες και να εμφανιστούν ευρυαγγείες.
  • Άλλες αιτίες. Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι που ένα άτομο μπορεί να εμφανίσει ευρυαγγείες, όπως η κληρονομικότητα, το γήρας, η χρήση ζεστού νερού ή σάουνας και κάποιες συστηματικές νόσοι.

Συμπτώματα

  Αν και οι ευρυαγγείες συνήθως δεν συνοδεύονται από συμπτώματα, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να παρατηρήσουν αίσθημα καύσου, οιδήματα, κνησμό, κράμπες ή ακόμα και πόνο.

Τι μπορεί να βοηθήσει;

  Πολλοί δερματολόγοι προτείνουν θεραπεία με laser ή σκληροθεραπεία. Μια πιο ήπια μέθοδος ωστόσο είναι η χρήση ειδικών προϊόντων που εστιάζουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος και μείωση των συμπτωμάτων. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το προϊόν Remescar.

  Το Remescar  για ευρυαγγείες είναι ένα πρωτοποριακό ιατροτεχνολογικό προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει τις ευρυαγγείες. Με την εφαρμογή του δημιουργείται ένα αδιαπέραστο φιλμ που καλύπτει την πάσχουσα περιοχή και φροντίζει για την αποκατάστασή της. Αυτό το λεπτό «φράγμα» που προκύπτει έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, ενώ δεν εμποδίζει το δέρμα απ’ το να αναπνεύσει.

  Ανάμεσα στα συστατικά του, ξεχωρίζουν τα άλγη Palmaria palmata και Chlorella vulgaris. Το εκχύλισμα από το κόκκινο φύκι Palmaria palmata- γνωστό και ως dulce – επηρεάζει τη χρώση του δέρματος, προωθώντας μια φωτεινή χροιά. Επίσης, προστατεύει το δέρμα, γι’αυτό και συχνά χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Από την άλλη, το εκχύλισμα από το Chlorella vulgaris έχει ηρεμιστικές ιδιότητες, μειώνει τις φλεγμονές, βοηθάει να παραχθεί κολλαγόνο στο δέρμα και χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για την επιδιόρθωση των συνδετικών ιστών. Τα βιοενεργά συστατικά του το καθιστούν ιδανικό για την επούλωση των δερματικών προβλημάτων και τη διατήρηση της ενυδάτωσης.

  Κλινική μελέτη έδειξε άμεση μείωση του ερυθήματος στις αγγειακές βλάβες, μετά την πρώτη εφαρμογή  Remescar σε σημαντικό αριθμό ασθενών. Η τεχνολογία Microlens Coated Crystals που χρησιμοποιείται, χάρη στη μοναδική της σύνθεση κάνει το δέρμα λείο, χωρίς ατέλειες. Πιο συγκεκριμένα, τα φωσφολιπίδια που περιέχει του επιτρέπουν ενσωματώνεται στο λιπιδικό στρώμα το δέρματος και να εμποδίζει την καταστροφή των αγγείων. Επιπλέον, δυναμώνει τους φλεβικούς ιστούς και μειώνει τις δυσχρωμίες που προκαλούν οι ευρυαγγείες.

  Ακόμη, το Remescar προστατεύει τη δομή των αγγείων και του δέρματος, έτσι ώστε να βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, να μειώνονται οι κοκκινίλες και να αποφεύγεται η δημιουργία νέων αγγείων. Το αποτέλεσμα είναι να βελτιώνεται άμεσα η εμφάνιση του δέρματος, ενώ παράλληλα να μειώνεται το πρόβλημα εσωτερικά.

  Αποτελούν λοιπόν οι ευρυαγγείες ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν δώσουμε την προσοχή που χρειάζεται. Υπάρχουν πλέον προϊόντα από αξιόλογες εταιρείες που μπορούμε να εμπιστευτούμε για να πετύχουμε καλύτερη υγεία και ομορφιά! Ας τα ανακαλύψουμε!

Προϊόντα για κιρσούς και φλεβίτιδα μπορείτε να δείτε εδώ.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο