Αντιηλιακά προσώπου και σώματος για όλους: Ένας πλήρης οδηγός!

0 Comment

antiliaka

 

Απολαύστε τον καλοκαιρινό ήλιο υπεύθυνα: ένας απλός αλλά πλήρης οδηγός για τα αντηλιακά!

  Στη χώρα μας αγαπάμε πολύ το καλοκαίρι, πράγμα πολύ λογικό καθώς είναι γνωστή για τις όμορφες παραλίες της, τα μοναδικά νησιά της αλλά και τον περίφημο ελληνικό ήλιο. Μπορεί λοιπόν να αγαπάμε όλοι και να περιμένουμε τον καλοκαιρινό ήλιο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε και προσεκτικοί. Οι ακτίνες του ήλιου είναι απαραίτητες τόσο για τη ζέστη και το φως που μας προσφέρουν όσο και για τη σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του σώματός μας. Ωστόσο, κρύβουν και πολλούς κινδύνους.

  Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι από την έκθεσή μας στον ήλιο, άλλοι μικροί και άλλοι μεγάλοι. Μερικά από τα προβλήματα που προκύπτουν είναι η φωτογήρανση, δηλαδή η αλλοίωση της υφής της επιδερμίδας από την ηλιακή ακτινοβολία, τα εγκαύματα, οι κηλίδες , οι αλλοιώσεις στις ελιές κ.ά.

  Τα καλά νέα είναι ότι η επιστήμη γνωρίζει πλέον τους κινδύνους του ήλιου και έχει φροντίσει να μας θωρακίσει βελτιώνοντας τα αντηλιακά. Τα τελευταία παρέχουν πλέον μεγάλη προστασία από τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου και δεν εγγυώνται απλά ένα ομοιόμορφο μαύρισμα στις διακοπές μας. Στις μέρες μας υπάρχουν αντιηλιακά που είναι ειδικά διαμορφωμένα για συγκεκριμένες ανάγκες ή για χρήση σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος! Αυτό σημαίνει πως η αγορά αντιηλιακού δεν είναι τόσο απλή υπόθεση όσο παλιά. Γι’ αυτό και εμείς κάναμε αυτόν τον απλό οδηγό για να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε τα κατάλληλα αντιηλιακά για σας και την οικογένεια σας: βρεφικά και παιδικά αντηλιακά, αντιηλιακά προσώπου αλλά και σώματος.

  Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα αντιηλιακά σώματος

  Τα αντιηλιακά σώματος είναι σίγουρα ο πιο γνωστός τύπος αντιηλιακών και καλό θα ήταν να το φοράμε όλοι˙ άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Πολλοί νομίζουν πως αν κάθονται στη σκιά το καλοκαίρι ή αν μένουν στη θάλασσα, δε χρειάζονται αντιηλιακό. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Η υπεριώδης ακτινοβολία, που είναι και η πιο επικίνδυνη μπορεί να μας επηρεάσει παντού, ακόμη και κάτω από τη σκιά ή μέσα στο νερό. Με άλλα λόγια, αν περνάμε πολύ ώρα έξω το καλοκαίρι, καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε το αντιηλιακό!

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε αντιηλιακά σώματος, είναι φυσικά ο δείκτης προστασίας, το περίφημο SPF. Ο αριθμός μετά το SPF δείχνει πόσες φορές ενισχύεται η φυσική άμυνα της επιδερμίδας απέναντι στον ήλιο. Για παράδειγμα, εάν το δέρμα μας κοκκινίζει φυσιολογικά μετά από 20 λεπτά στον ήλιο, ένας δείκτης προστασίας SPF 10, θα καθυστερήσει αυτό το αποτέλεσμα για 20*10 = 200 λεπτά. Ποιος δείκτης όμως θεωρείται καλός για την προστασία μας; Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, ο δείκτης SPF 30 είναι παραπάνω από αρκετός. Οι υψηλότεροι δείκτες απευθύνονται σε ανθρώπους με πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα ή κάποιες δερματοπάθειες.

  Φυσικά, θεωρείται καλό να επαναλάβετε τη χρήση αντιηλιακού κάθε 2 ή 3 ώρες, ασχέτως με τον δείκτη προστασίας του. Επίσης, όταν βγαίνετε από την θάλασσα, ακόμα και αν λέει πως είναι αδιάβροχο. Τέλος, είναι καλό να βάζετε το αντιηλιακό σας 20 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο, ώστε να προλάβει να απορροφηθεί σωστά και καλά από την επιδερμίδα σας.

  Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως δεν εγγυώνται όλα τα αντιηλιακά σώματος ένα καλό και ομοιόμορφο μαύρισμα. Κάποια κατασκευάζονται αποσκοπώντας κυρίως στη προστασία από τον ήλιο. Αν σας ενδιαφέρει το μαύρισμα, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα αντιηλιακό ειδικό για μαύρισμα. Μπορείτε επίσης να βρείτε και πολλές προσφορές, καθώς πολλές επιχειρήσεις αλλά και brands προωθούν αντιηλιακά σώματος και προσώπου σε “πακέτα” προσφοράς.

Αντιηλιακά προσώπου: συνδυάστε την ομορφιά με την προστασία από τον ήλιο

  Τα αντιηλιακά προσώπου συνήθως δημιουργούν ένα μεγάλο πρόβλημα στις γυναίκες: κάνουν πολύ δύσκολη τη σωστή εφαρμογή make up, ειδικά στο πρόσωπο. Με άλλα λόγια, πολλές γυναίκες “αναγκάζονται” να επιλέξουν ανάμεσα στο μακιγιάζ και την ομορφιά τους και την προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Το πρόβλημα με αυτό το δίλλημα, είναι το γεγονός ότι το πρόσωπο είναι ίσως το πιο εκτεθειμένο σημείο του σώματος μας στον ήλιο, μιας που δεν καλύπτεται σχεδόν ποτέ από κάποιο ρούχο. Με άλλα λόγια, η χρήση αντιηλιακού στο πρόσωπο είναι απαραίτητη.

  Οι εταιρίες που ειδικεύονται στην κατασκευή καλλυντικών και προϊόντων για τη φροντίδα και προστασία της επιδερμίδας, αναγνώρισαν αυτό το πρόβλημα και δημιούργησαν ειδικά αντιηλιακά προσώπου. Τι είναι αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν; Το γεγονός ότι προσφέρουν υψηλούς δείκτες προστασίας από τον ήλιο, ενώ ταυτόχρονα δεν δημιουργούν προβλήματα με το μακιγιάζ, ούτε προσδίδουν στην επιδερμίδα αφύσικη λιπαρότητα και υφή. Για την ακρίβεια, μία καλή αντηλιακή κρέμα προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν primer.

  Τα αντιηλιακά προσώπου συνήθως βγαίνουν σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι η αντιηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα, η οποία προσφέρει αυξημένη προστασία από τον ήλιο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν make up. Η δεύτερη μεγάλη κατηγορία είναι η κλασική αντιηλιακή κρέμα προσώπου, η οποία προσφέρει ένα πιο φυσικό look με εξίσου μεγάλη αντιηλιακή προστασία.

  Ενδεχομένως πολλοί να μην το γνωρίζουν, αλλά η χώρα μας έχει μεγάλη παράδοση στη κατασκευή αντιηλιακών! Σε ότι αφορά τα αντιηλιακά προσώπου μάλιστα, υπάρχουν τρία Ελληνικά brands, τα προϊόντα των οποίων έχουν καταξιωθεί διεθνώς και θεωρούνται από τα καλύτερα. Πρόκειται για τις εταιρίες Apivita, Frezyderm και Korres.

· Τα αντιηλιακά Frezyderm συνδυάζουν τέλεια την ομορφιά και την προστασία από τον ήλιο!

  Η Frezyderm είναι μία από τις παλαιότερες και πιο γνωστές εταιρίες στο χώρο των προϊόντων φροντίδας και προστασίας της επιδερμίδας. Ως εκ τούτου, τα αντιηλιακά Frezyderm θεωρούνται από τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά. Η μεγάλη πείρα και τεχνογνωσία τους στο χώρο είναι παραπάνω από φανερή στις αντιηλιακές κρέμες προσώπου της εταιρίας.

  Πιο συγκεκριμένα, τα αντιηλιακά προσώπου της Frezyderm είναι γνωστά για την πρωτοποριακή τους τεχνολογία Second Skin, η οποία στην ουσία καθιστά τις κρέμες “αόρατες” μετά την εφαρμογή τους στην επιδερμίδα και εγγυάται τη σωστή εφαρμογή του μακιγιάζ. Από τις αντιηλιακές κρέμες προσώπου, ξεχωρίζουν αυτές της σειράς Velvet, οι οποίες προσδίδουν μία μοναδική βελούδινη υφή στην επιδερμίδα.

  Ειδικά η Frezyderm Sunscreen Color Velvet spf50  είναι η κορυφαία αντιηλιακή κρέμα με χρώμα και έχει υψηλό δείκτη προστασίας SPF 50. Η Frezyderm Velvet SPF30 από την άλλη, είναι η αντιηλιακή χωρίς χρώμα για πιο φυσική εμφάνιση, ενώ κυκλοφορεί και με SPF50. Οι τιμές και των τριών είναι πολύ προσιτές και γενικά η σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής είναι παραπάνω από άριστη.

· Θέλετε φυσική προστασία από τον ήλιο; Τα αντηλιακά Korres είναι για σας!

  Τα προϊόντα της εταιρείας Κορρές είναι γνωστά σε όλον τον κόσμο και έχουν φέρει ένα κομμάτι της χώρας μας σε πολλά σπίτια, στις τέσσερις γωνιές του χάρτη. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα κατασκευάζονται από φυσικά υλικά όπως βότανα, φυτά και μέλι, τα οποία συλλέγονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πρόκειται λοιπόν, για φυτικά καλλυντικά και είναι από τα πολύ λίγα προϊόντα προστασίας και φροντίδας της επιδερμίδας και του δέρματος που δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου χημικά και τεχνητά στοιχεία.

  Σε ότι αφορά τα αντηλιακά προσώπου αλλά και σώματος της εταιρείας, τα φυσικά υλικά που επιλέχθηκαν είναι το γιαούρτι και η αλόη. Αξίζει να σημειωθεί πως το γιαούρτι που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των συγκεκριμένων προϊόντων είναι βρώσιμο! Χάρη σε αυτές τις πρώτες ύλες, τα αντιηλιακά Κορρές όχι μόνο προσφέρουν προστασία από όλο το φάσμα της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά και θρέφουν πλήρως την επιδερμίδα, κάνοντας την πιο όμορφη. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και σαν γαλακτώματα για να καταπραΰνουν τον πόνο από κάποιο κάψιμο και να καταπολεμήσουν τους ερεθισμούς.

  Ένα ακόμα δυνατό σημείο των συγκεκριμένων προϊόντων, είναι οι τιμές τους, καθώς ανήκουν στη σειρά αντιηλιακά Κορρές 1+1. Με άλλα λόγια, παίρνετε δύο προϊόντα στη τιμή του ενός. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να επιλέξετε τα πακέτα:

  • Korres Αντιηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος Γιαούρτι SPF50 150 ml & Αντιηλιακή προσώπου SPF50 50 ml
  • Korres Αντιηλιακό γαλάκτωμα προσώπου & σώματος Γιαούρτι SPF30 150 ml & Αντιηλιακή προσώπου SPF30 50 ml.
  • Korres Αντιηλιακή κρέμα προσώπου Γιαούρτι SPF50 50ml 1+1
  • Korres Παιδικό Αντιηλιακό με Βούτυρο Karite SPF50 150ml 1+1

   Για όσους επιθυμούν παράλληλη αντιγηραντική προστασία προσώπου υπάρχουν και τα αντηλιακά Korres με κόκκινο σταφύλι ειδικά σχεδιασμένα για αντιγήρανση!

Apivita αντιηλιακά: η δύναμη της φύσης στην υπηρεσία της ομορφιάς και της προστασίας της επιδερμίδας.

  Η Apivita είναι μια ελληνική εταιρεία που παράγει μερικά από τα πιο αγνά φυτικά προϊόντα για ομορφιά και υγεία. Από αυτά δεν λείπουν και τα αντηλιακά με φυσικά φίλτρα που έρχονται να φέρουν την επανάσταση με την εξαιρετική ποιότητα και τις ακόμη πιο εξαιρετικές τιμές τους!

  Τα Apivita αντηλιακά περιέχουν θαλάσσια λεβάντα, η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και στερόλες, καθώς επίσης και υαλουρονικό οξύ και πανθενόλη. Όλα αυτά τα συστατικά ενυδατώνουν την επιδερμίδα ενώ παράλληλα την προστατεύουν από την ακτινοβολία και τους ερεθισμούς. Ανάμεσά τους θα βρείτε τα αντηλιακά Apivita με χρώμα για πανάδες. Το κρίταμο και η αχίλλεα που περιέχουν μειώνουν τον αριθμό και την ένταση των κηλίδων και εμποδίζουν τον σχηματισμό νέων. Το ίδιο προϊόν κυκλοφορεί και χωρίς χρώμα .

  Από τη σειρά δεν λείπουν και τα αντηλιακά Apivita για ευαίσθητες, για λιπαρές/μεικτές ή για κανονικές/ξηρές επιδερμίδες, όλα εκ των οποίων κυκλοφορούν με δώρο νεσεσέρ για τις ημέρες των διακοπών μας!

Παιδικά αντιηλιακά: η σωστή προστασία για το παιδί σας

  Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι τα αντιηλιακά που χρησιμοποιούν για τους ίδιους είναι κατάλληλα και για τα παιδιά τους. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος. Η επιδερμίδα των παιδιών είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των εφήβων ή των ενηλίκων. Όσο πιο μικρό είναι ένα παιδί, τόσο πιο ευαίσθητη είναι η επιδερμίδα του. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται και ειδική φροντίδα. Για το λόγο αυτό υπάρχουν στην αγορά ειδικά παιδικά αντηλιακά.

  Ένα παιδικό αντιηλιακό, επειδή ακριβώς είναι κατασκευασμένο για παιδιά, περιέχει ειδικά, υποαλλεργικά συστατικά και ουσίες που δεν μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ή ερεθισμούς στο ευαίσθητο δέρμα του. Υπάρχουν συστατικά τα οποία μπορούν να προσφέρουν μεγάλη προστασία από τον ήλιο και τη ζέστη του καλοκαιριού, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στα παιδιά. Αυτά είναι τα: οξείδιο του ψευδαργύρου, διοξείδιο του τιτανίου, avobenzone ή mexoryl SX. Όσο περισσότερα από αυτά περιέχει ένα παιδικό αντιηλιακό, τόσο το καλύτερο. Ένα από τα καλύτερα της αγοράς, είναι το Korres Παιδικό αντηλιακό γαλάκτωμα Βούτυρο Karite SPF50 150 ml 1+1 Δώρο.

  Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε πως υπάρχουν και υλικά που δεν θα πρέπει να περιέχουν τα παιδικά αντιηλιακά και αυτά είναι: το oxybenzone, η Βιταμίνη Α ή αλλιώς παλμιτική ρετινόλη και τα πρόσθετα εντομοαποθητικά.

  Καλό θα ήταν επίσης να αποφεύγετε και τα αντιηλιακά σε μορφή πούδρας ή σπρέυ, καθώς μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα στα παιδιά, ειδικά αν έχουν αλλεργίες ή άσθμα. Επίσης θα πρέπει να θυμάστε ότι τα προϊόντα με δείκτη προστασίας μεγαλύτερο του 30, είναι για πολύ ανοιχτόχρωμες και ευαίσθητες επιδερμίδες. Κλείνοντας, να πούμε πως για τα παιδικά αντιηλιακά ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν και για τα υπόλοιπα αντιηλιακά. Δηλαδή, θα πρέπει να φοριούνται 20 λεπτά πριν την έξοδο στον ήλιο, να επαναλαμβάνεται η χρήση τους μετά την έξοδο από τη θάλασσα ή κάθε 2 με 3 ώρες.

Προστατέψτε το μωρό σας από τον ήλιο με βρεφικά αντιηλιακά

  Η προστασία ενός βρέφους από τον ήλιο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Αυτό συμβαίνει διότι η επιδερμίδα ενός μωρού είναι πάρα πολύ ευαίσθητη και ευάλωτη στον ήλιο και τις βλαβερές ακτινοβολίες του. Ένα μωρό μπορεί πολύ εύκολα να πάθει κάποιο έγκαυμα ή να εμφανίσει εξανθήματα από τον ήλιο.

  Γι’ αυτό το λόγο, οι ειδικοί λένε πως πριν το μωρό σας κλείσει τον 6ο του μήνα, το ιδανικότερο θα ήταν να μην εκτίθεται στον καλοκαιρινό ήλιο. Αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, το μωρό θα πρέπει να φοράει ανοιχτόχρωμα ρούχα και καπελάκι όταν εκτίθεται στον ήλιο. Μετά τον 6ο μήνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ειδικά βρεφικά αντιηλιακά. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως αν το μωρό δεν έχει ξεπεράσει πολύ τον 6ο, οι ειδικοί συνιστούν έναν συνδυασμό ρούχων, γυαλιών και βρεφικού αντιηλιακού για την ασφαλή του έκθεση στον ήλιο. Όσο πιο μικρό το μωρό, τόσο πιο μεγάλη είναι και η προστασία που χρειάζεται από την ηλιακή ακτινοβολία.

  Τα βρεφικά αντιηλιακά δεν διαφέρουν και πολύ από τα παιδικά. Είναι στην ουσία παιδικά που έχουν προσαρμοστεί για χρήση από βρέφη. Οι γιατροί συνιστούν τη χρήση αντιηλιακών με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30, λόγω της ευαισθησίας της επιδερμίδας του σε αυτή την ηλικία. Επίσης, τα βρεφικά αντιηλιακά καλό θα ήταν να περιέχουν τα φυσικά συστατικά οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου ή και τα δύο, καθώς αυτές οι ουσίες “κολλάνε” πάνω στην επιδερμίδα και κάνουν το αντιηλιακό να προσφέρει αποτελεσματική προστασία αμέσως μετά την εφαρμογή του.

  Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποφύγετε τα χημικά και τεχνητά συστατικά, καθώς μπορεί να μην είναι επικίνδυνα για το μωρό, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο τα δύο συστατικά που αναφέραμε παραπάνω. Γενικά, είναι φρονιμότερο να προτιμάτε τα φυτικά προϊόντα για τα παιδιά σας, ειδικά όταν είναι στην πολύ ευαίσθητη βρεφική ηλικία.

Κλείνοντας

  Ο ήλιος και η ζέστη είναι αυτά που κάνουν το καλοκαίρι την αγαπημένη εποχή του χρόνου για τους περισσότερους και ειδικότερα για όσους ζουν σε παραθαλάσσια μέρη . Ωστόσο, θα πρέπει να απολαμβάνουμε τον ήλιο με μέτρο, αλλιώς μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Τα αντιηλιακά λοιπόν, είναι αυτά που θα μας βοηθήσουν να τον απολαύσουμε όσο θέλουμε με ασφάλεια. Ελπίζουμε πως αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο αντιηλιακό για σας και όλα τα μέλη της οικογένειας σας!

  Σας ευχόμαστε ολόψυχα ένα καλό καλοκαίρι, γεμάτο υγεία!

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο