Σημύδα για την κυτταρίτιδα!

0 Comment

Birch for skin
Το καλοκαίρι πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και όλα δείχνουν πως θα βγούμε στις παραλίες νωρίτερα φέτος! Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που οι περισσότερες γυναίκες αρχίζουν αυτή την εποχή του χρόνου να ασχολούνται με ιδιαίτερο ζήλο με το αδυνάτισμα και την εξαφάνιση της κυτταρίτιδας. Βέβαια, η επιδίωξη ενός υγιούς και όμορφου σώματος θα έπρεπε να μας απασχολεί όλο τον χρόνο, αλλά ως λαός της τελευταίας στιγμής κρατάμε τις παραδόσεις και εδώ!

Τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα;

  Με τον όρο κυτταρίτιδα αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και την αμέσως επόμενη στοιβάδα. Ο κύριος λόγος είναι η κακή τοπική αιμάτωση, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να μην «τρέφονται» σωστά. Έτσι, ο οργανισμός στέλνει λίπος να αποθηκευτεί σε αυτά τα σημεία, προκειμένου να καλυφθεί αυτή η ανάγκη. Τα πιο σημαντικά αίτια που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση είναι:

  • η καθιστική ζωή
  • η απουσία φυσικής δραστηριότητας
  • η κληρονομικότητα
  • οι ορμονικές διαταραχές
  • η κακή κυκλοφορία του αίματος
  • η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, αναψυκτικών και καφεΐνης
  • η λανθασμένη διατροφή και
  • το κάπνισμα.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν προκειμένου να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα και μάλιστα με φυσικό τρόπο;

  Μια από τις καλύτερες και πιο φυσικές λύσεις είναι η χρήση σημύδας! Η σημύδα είναι ένα δέντρο που ευδοκιμεί σε ψυχρά κλίματα και το συναντάμε συχνά στις βόρειες χώρες. Στην Ελλάδα, θα το βρούμε στα βόρεια της χώρας, σε υψηλά υψόμετρα. Γενικά, η σημύδα ανήκει στα βότανα για αποτοξίνωση, ενώ είναι πολύ διαδεδομένη η χρήση της κατά της κυτταρίτιδας, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Οι παλαιότεροι χρησιμοποιούσαν κάθε τμήμα του φυτού: τον φλοιό για δερματικές παθήσεις και πυρετό, τα φύλλα και τα άνθη για αποτοξίνωση την άνοιξη.

Εσωτερική χρήση

  Τα φύλλα της σημύδας περιέχουν σαπωνίνες, οι οποίες έχουν διουρητική δράση και βοηθούν έτσι να αντιμετωπίσουμε την κατακράτηση υγρών. Το εκχύλισμα από φύλλα σημύδας βοηθάει τον μεταβολισμό να ενεργοποιηθεί και να απομακρύνει τις τοξίνες. Μπορούμε να φτιάξουμε τσάι από σημύδα, ρίχνοντας 1-2 κ.γ ξερά φύλλα σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 10 λεπτά.

  Όμως, για πιο γρήγορα αποτελέσματα προτιμήστε τον Weleda χυμό σημύδας, ο οποίος περιέχει συμπυκνωμένο εκχύλισμα από αποξηραμένα φύλλα σημύδας και φρέσκο χυμό λεμονιού! Πρόκειται για ένα προϊόν-κλειδί στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας, το οποίο καταπολεμά τα εσωτερικά της αίτια. Αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών και αποσυμφορίζει τη λέμφο. Παράλληλα κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λείο και λαμπερό.

Εξωτερική χρήση

  Η σημύδα βοηθάει να αντιμετωπιστεί η κυτταρίτιδα και εξωτερικά. Για το λόγο αυτό πολλές εταιρείες την συμπεριλαμβάνουν στα λάδια ή τις κρέμες για κυτταρίτιδα. Βοηθάει τόσο στην πρόληψη στα σημεία που υπάρχει προδιάθεση, όσο και στην αντιμετώπιση στις προβληματικές περιοχές, βελτιώνοντας θεαματικά την υφή.

  Εάν υπάρχει κάποιο προϊόν που ξεχωρίζει είναι το Weleda λάδι σημύδας! Περιέχει εκχύλισμα από νεαρά φύλλα σημύδας, ενώ παράλληλα η δράση του ενισχύεται με έλαια από φύτρα σιταριού και κουκούτσια βερύκοκου, λάδι jojoba και εκχύλισμα δενδρολίβανου, το οποίο τονώνει το κυκλοφορικό σύστημα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με πληθώρα από αιθέρια έλαια έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση λείανση και σύσφιξη της επιδερμίδας.

Πού αλλού βοηθάει;

  Εκτός όμως από την κυτταρίτιδα, η σημύδα ανήκει στα βότανα που βοηθούν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ουροποιητικού. Γενικότερα, η σημύδα βοηθάει στην αποτοξίνωση του ήπατος, αλλά και όλου του σώματος, γι’ αυτό και τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα για υγεία και ομορφιά!

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο