Σιταρόχορτο ένας σύμμαχος υγείας

0 Comment

wheatgrass

Το σιταρόχορτο είναι ο βλαστός που παράγεται από το σπόρο του σιταριού, πρίν σχηματιστεί σε σιτάρι. Θεωρείτει υπερτροφή (superfood) καθώς περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και είναι ευεργετικό για την υγεία. Το σιταρόχορτο είναι μια πλούσια πηγή 17 αμινοξέων, βιταμινών Α, Κ και Ε, αλλά και μετάλλων όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο. Επίσης περιέχει δραστικά ένζυμα που δρουν σε πληθώρα οργανικών συστημάτων στο σώμα αλλά και χλωροφύλλη. Σε αντίθεση με το σπόρο του σιταριού δεν περιέχει γλουτένη.

Οφέλη του σιταρόχορτου στην υγεία

Αποτοξίνωση

 Το σιταρόχορτο βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος, των νεφρών, του δέρματος και του εντέρου, ενώ έχει την ιδιότητα να συγκρατεί και να αποβάλλει τις τοξίνες, τα βέρα μέτταλα και τα χημικά που παράγονται στον οργανισμό ή καταλήγουν σε αυτόν λόγω της διατροφής ή των περιβαλλοντικών παραγόντων.

Καρδιαγγειακό και αναπνευστικό σύστημα

 Το σιταρόχορτο έχει την ικανότητα να αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα αιμοσφαιρίνης στο αίμα, μέσω των θρεπτικών στοιχείων και ενζύμων που περιέχει. Μειώνει την εμφάνιση φλεγμονών στον οργανισμό, την τάση για αιμορραγία, μειώνει τη πίεση και τη χοληστερόλη και προστατεύει τη καρδιά. Με αυτό το τρόπο αυξάνει αντίστοιχα την αντοχή και τη ζωτικότητα του οργανισμού. Μπορεί να βοηθήσει και την αθλητική αντοχή και απόδοση. Η υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη διατηρεί τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και των πνευμόνων.

Ουροποιητικό σύστημα

  Η υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών στο σιταρόχορτο δρά βοηθητικά στη θεραπεία ουροποιητικών προβλημάτων και σχετικών νοσημάτων όπως είναι οι νεφρολιθιάσει και ο διογκωμένος προστάτης.

Αντιγήρανση και δέρμα

  Το σιταρόχορτο βοηθά στον καθαρισμό του δέρματος από την ακμή, και στη πρόληψη της εμφάνισης των σημαδιών γήρανσης όπως οι ρυτίδες και οι σακούλες. Ο φυσικός καθαρισμός του αίματος και η καλή οξυγόνωσή που προκαλει παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανανέωση των κυττάρων, επιβραδύνοντας έτσι τη συνολική τους γήρανση. Η χρήση του σιταρόχορτου στο μπάνιο μειώνει το κνησμό των ευαίσθητων ή ατοπικών επιδερμίδων και βοηθά στη θρέψη και στον βαθύ καθαρισμό του δέρματος.

  Η φρέσκια μορφή του σιταρόχορτου είναι αυτή που περιέχει αναλοίωτα τα θρεπτικά και ευεργετικά συστατικά του. Η καθημερινή κατανάλωση του φρέσκου σιταρόχορτου ή του χυμού αποδίδει όλα τα οφέλη στην υγεία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν καταναλώσετε το σιταρόχορτο εάν πάσχετε από κάποια ασθένεια. Αποφύγετε το σιταρόχορτο κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο