Τρόποι για να προλάβετε τις ψείρες

0 Comment

Τρόποι για να προλάβετε τις ψείρες

 

Εάν το παιδί σας κολλήσει ψείρες σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το παιδί δεν τηρεί του βασικούς κανόνες υγιεινής. Είναι πολύ σύνηθες τα παιδιά να κολλάνε ψείρες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, στο νηπιαγωγείο ή στο σχολείο. Σύμφωνα με μελέτες 4 στα 10 παιδιά κολλάνε ψείρες κάθε χρόνο.

Πέρα από τη χρήση ειδικών προϊόντων απωθητικών ψείρας, τα οποία είναι απαραίτητα για την πρόληψη μετάδοσης της ψείρας, υπάρχουν και ορισμένα tips τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη τους.

  • Οι ψείρες μπορούν να μεταδοθούν από το ένα παιδάκι στο άλλο καθώς αυτά ακουμπάνε το κεφάλι τους, παίζουνε, αγκαλιάζονται ή κοιμούνται παρέα. Υπάρχει η λανθασμένη πεποίθηση ότι οι ψείρες πετάνε, κάτι που δεν ισχύει. Η μετάδοση γίνεται με άμεση επαφή, γι’αυτό ενημερώστε το παιδί σας να την αποφεύγει, όσο φυσικά αυτό είναι δυνατόν.
  • Οι ψείρες μπορεί επίσης να μεταδοθούν με την ανταλλαγή αντικειμένων (κορδέλες, σκούφους, βούρτσα, καπέλα κ.α.), ωστόσο δεν μπορούν να επιβιώσουν πάνω από 4 με 36 ώρες μακριά από το ανθρώπινο σώμα. Εάν έχετε την υπόνοια ότι κάποιος έχει ψείρες, κλείστε σε σακούλα βούρτσες και αντικείμενα που μπορεί να ήρθαν σε επαφή με το τριχωτό του και μετά από μερικές ημέρες ξαναχρησιμοποιήστε τα, αφού τα πλύνετε καλά με ζεστό νερό και λίγο ξύδι.
  • Αν τα παιδιά πρόκειται να παίξουν όλα μαζί ή είναι καλεσμένα σε κάποιο πάρτι, τους υπενθυμίζουμε να μην ξαπλώνουν πάνω στο κρεβάτι ή στα χαλιά.
  • Η καλύτερη πρόληψη, είναι ο τακτικός έλεγχος! Μια φορά την εβδομάδα ψάξτε το κεφαλάκι του παιδιού σας με την ειδική χτένα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση πίσω από τα αυτιά και στη βάση του λαιμού, είτε έχει φαγούρα ή όχι. Όσο πιο γρήγορα ανακαλύψετε ότι το παιδί έχει κολλήσει ψείρες, τόσο πιο εύκολη θα είναι η αντιμετώπισή τους και φυσικά η πρόληψη εξάπλωσης σε όλη την οικογένεια.
  • Χρησιμοποιήστε καθημερινά, πρωί- απόγευμα αντιφθειρικά προϊόντα τα οποία απωθούν τις ψείρες με βάση τη μυρωδιά. Μην ξεχνάτε πως η δράση τους δεν διαρκεί όλη την ημέρα. Εάν εφαρμόσετε το πρωί που θα πάει το παιδί σχολείο, θα πρέπει να ξαναβάλετε το απόγευμα πριν το φροντιστήριο ή το παιχνίδι του.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και εάν τα κάνετε όλα σωστά, οι πιθανότητες να κολλήσει το παιδί σας ψείρες είναι πολύ μεγάλες. Χωρίς πανικό ή απόδοση ευθυνών, να έχετε στο μπάνια σας το ειδικό χτενάκι και ένα αντιφθειρικό προϊόν, ώστε να μπορέσετε εύκολα και γρήγορα να αντιμετωπίσετε αυτόν τον μικροσκοπικό εχθρό.

Βρείτε στο Vita4you όλα όσα χρειάζεστε για αποτελεσματική αντιφθειρική προστασία.

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο