Ημικρανία - Πονοκέφαλος

Βρέθηκαν 71 προΐόντα

32 48 96
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα αναζήτησης

Βρέθηκαν 71 προΐόντα

32 48 96
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα αναζήτησης

Πληροφορίες - Ημικρανία - Πονοκέφαλος

Οι ημικρανίες αποτελούν ένα είδος κεφαλαλγίας, οι οποίες διαρκούν έως και 3 ημέρες και χαρακτηρίζονται από μια σειρά νευρολογικών συμπτωμάτων.

Αίτια

Οι ημικρανίες οφείλονται στην απότομη αύξηση της αιματικής ροής στα αγγεία του εγκεφάλου με αποτέλεσμα, τα νεύρα που τα περιβάλλουν να εκκρίνουν ουσίες που σηματοδοτούν τον πόνο και τη φλεγμονή. Τα ακριβή αίτια των ημικρανιών δεν έχουν εξακριβωθεί ωστόσο η κληρονομικότητα, ορισμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες και ορισμένες τροφές φαίνεται πως πολλές φορές πυροδοτούν την εμφάνισή τους. Τα κυριότερα συμπτώματα είναι η φωτοευαισθησία, ο οξύς πόνος, η ναυτία, το αίσθημα κόπωσης, οι οπτικές διαταραχές, ο πόνος στον αυχένα, η ευερεθιστότητα κ.α..

Διατροφή και τρόπος ζωής

Εάν και τα αίτια της ημικρανίας δεν είναι καθορισμένα, η αποφυγή της καφεΐνης, η επαρκής διάρκεια ύπνου το βράδυ, η συστηματική άσκηση και η σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της συχνότητας των ημικρανιών.

Το μαγνήσιο συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μυών. Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Το βότανο Φλοιός Ιτιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον ήπιο πονοκέφαλο σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), και  την Επιτροπή Φαρμάκων Φυτικής Προέλευσης (HMPC).

  • Δωρεάν αποστολή με αγορές
    άνω των 39€
  • 100% Επιστροφή
    χρημάτων
    εντός 14 ημερών
  • Δώρο Mini προϊόντα
  • 2310 44 44 22 Τηλεφωνική εξυπηρέτηση
    και παραγγελίες